2011. december 29., csütörtök

Játékos kismacska

Ezt a kiscicát egy állatokat szerető rokon kislánynak készítettem el ajándékba. 

Az asztali tolltartó alapanyaga egy fém kávés-doboz volt, amit maradék fonalakból kötött "huzattal" takartam el. Alul - felül kétoldalas ragasztóval rögzítettem hozzá a doboz falához. A macska fejét és testét egy falapból vágtam ki. A szemekre és a nózira - hogy csillogóbb és élethűbb legyen - 3D festéket kentem fel. A kiscica -mivel kíváncsi és játékos, ezért azt a hatást szerettem volna elérni, mint ha belebújt volna a dobozba és onnan kémleli az eseményeket. Maradék szőrméből kapott egy kis pamacsot a mellére és kialakítottam egy mancsot is, amit a doboz falára ragasztottam fel ragasztópisztoly segítségével. Az asztalon, a tollak és ceruzák társaságában így némán azt figyeli, hogy a gazdija rendesen megtanulta -e a házi-feladatát.

Alkotás és tároló egyben

Ezt az ajándékot egy rokon fiúcskának készítettem, aki nagyon szereti a sportokat. 

A gipszből kiöntött képkeretet befestettem barnára és egy kicsit learanyoztam. Egy régi farmernadrág elülső részét beleszabtam, amit ragasztópisztollyal rárögzítettem a gipsz hátlaphoz. 
Így a bekeretezett kép bemutatja a kulcstartó-óra funkcióját. Ha éppen nem hordja, akkor a tini szobájában kiakasztva tárolhatja. Az ajándékhoz díszdobozt is gyártottam.

2011. december 28., szerda

Irodai mappából lányos dosszié

Ezt a mappát egy kedves és fiatal rokonomnak készítettem el karácsonyra. 

A kartonra egy vékony szivacsot ragasztottam fel, a ráhúzott anyagra pedig nevének kezdőbetűjét hímeztem rá és egyéb csajos dolgokkal dobtam fel. Gyöngyökkel, selyem rózsával, és még tépőzáras zárófülecskével láttam el.

Vekkerből képkeret

A rossz vekkeróra is jó még valamire!
Én például karácsonyi ajándékként  testvéremnek - vekker képkeretet készítettem belőle. Szétszereltem darabokra az órát, kivettem a belsejét, (ezekből később fogok egy képet alkotni). Az óralap és mutatók helyére az üveg alá egy nemrég általam készült fotót tettem be (róla és nagylányáról). Az ötlet alapgondolata az volt, - hogy az idő nagyon gyorsan rohan, - hiszen nemrég még egy pici lányka volt az unokahúgom, mára pedig (szalagavató bálján) már kész nővé vált. Az idő múlását ebben az esetben nem a mutatók, hanem a vekker képkeretbe tett fotó és a rákötött idézet jelzi.

2011. december 4., vasárnap

Adventi nyereményjáték nyertese!


Először is nagyon köszönöm, hogy egy hétvége alatt ilyen sokan jelentkeztetek a játékra! 

Kedves kommenteket írtatok a facebookra és a blogba is, ezeket mind figyelembe vettem a játék során. Volt, aki mind a 3 pontnak nem felelt volna meg, de most az ünnepre hangolt szívem elnéző volt hozzájuk is (pl. lájkolt, de nem írt kommentet, vagy mind a kettőt megtette, de nem osztotta meg a posztot).

Jó hírem azoknak, akik most nem nyertek, hogy fogok egy újabb játékot is indítani pár nap múlva, hátha ott nagyobb szerencsével fognak járni! Akkor majd több időt is fogok hagyni, (hogy aki nem ül sűrűn a számítógép előtt, az is tudjon rajta elindulni).

Na és most már következzen a kihúzott nyertes neve, aki elviszi az adventi kalendáriumot!

 Ő pedig nem más, mint.... (dobpergés)...

 
Kérlek, hogy a pavakahobby@gmail.com-ra küld el az elérhetőségedet, hogy minél gyorsabban továbbítani tudjam az ajándékot a számodra! Gratulálok még egyszer hozzá!

Jégvirág helyett, jeges-növények

Tegnap, OC°fok mellet ilyen szép, fehér színbe öltözött a kertem. 
Végül is megbocsájtható, hiszen már december van!

2011. december 3., szombat

Ötlet mozaik újságban

Képzeljétek el, hogy a novemberi és decemberi újságban is van egy-egy féloldalas cikk a blogomban szereplő anyagaimból. Ami azért lepett meg, mert erről én nem is tudtam, egy rokonom hívta fel rá a figyelmemet.

2011. december 2., péntek

Adventi nyereményjáték!!!!


 Ahogy azt ígértem Nektek, Advent II. hétvégéjére egy újabb nyereményjátékkal leplek meg Benneteket.
 
Játékszabály:
1.)  Lájkold a Pavaka-Hobby oldalát a facebookon, (ha ezt eddig esetleg nem tetted volna meg).
2.)  Oszd meg ezt a bejegyzést.
3.)  A kép alá írjál pár szót, hogy miért szeretnéd megnyerni.

A játék két napos csak, Advent II. hétvégéjére szól, vagyis 2011. dec. 4. este 8 óráig fog tartani.  
A játékban résztvevők közül a nyertest ki fogjuk sorsolni. Kellemes játékot mindenkinek! 

A nyeremény, egy egyedi, általam készített Adventi kalendárium. Ez miben is más mint a többi kalendárium? Alapvetően abban, hogy itt nem finom csokifalatok, apró ajándékok rejtőznek meg a szeretet ünnepét várva nap mint nap, hanem valami más. Az ünnep arról szól, hogy ilyenkor egymásra még jobban odafigyeljünk, ill. valamilyen módon legalább ebben az időszakban kinyilvánítsuk szeretetünket a másik felé. Ezért, a fából készült táblácskákat megforgatva, a megadott napra ráírhatod felajánlásodat, hogy mit teszel meg a férjed vagy feleségedért, kedvesedért, családodért, stb. Ide olyanokat is fel lehet írni, hogy azon a napon mivel fogod meglepni a másikat, amit esetleg máskor nem szoktál megtenni, vagy amivel tudod, hogy a másiknak örömet szerezhetsz (és itt nem csak a házimunka átvállalásáról lehet szó, hanem indítsd be a fantáziádat, bármiről, amivel a másiknak örömet szerezhetsz). :-)
Elkészítése: A fa képkeretre készítettem egy széles peremet, amit alul-felül 4 helyen kifúrtam. A keretet feketére lealapoztam, amit ezután ezüst színűre lefújtam. A 24 db átfúrt, fa lapocskákat decoupage-olás után vastag kötélre felfűztem, amit kifeszítettem a keretbe. A hátoldalra a fehér lapokat majd a szerencsés nyertesnek kell felragasztani, mert jobban lehet írni, ha még nincs felragasztva, ill. következő évben mást is rá lehet majd írni. Csak a kétoldali ragasztószalagra rá kell majd nyomni a megírt papírlapocskákat és már kész is.

Mikulás-csizma kötve, horgolva

A múlt heti X faktor alatt egy maradék, piros gombolyag fonalból kötöttem meg ezt a mikulás-csizmát. Az oldalak összevarrása után, következett a fehér karima. Erre jobbnak láttam a horgolást, mert jobb a tartása tőle. Ezután a talpat alakítottam ki fekete fonalból szintén horgolással. Már csak a belevalókra lesz szükség!