2010. szeptember 27., hétfő

Régi könyv új szerepben - virágtartóként

Történet: Egy kedves ismerősömtől kaptam egy régi, rossz állapotban lévő könyvet, amiből lapok hiányoztak és össze voltak firkálva az oldalai. Így eredeti funkcióját, hogy olvasni lehessen rég elveszítette. Ezért, új életre keltettem azzal, hogy díszt készítettem belőle.
Elkészítés: A rossz állapotú könyvön kívül még egy műanyag fagylaltos dobozra, szikére, csomagolópapírra és sziklakerti növényekre volt szükség. A könyvet kívülről csomagolópapírral vontam be. A doboz magasságát a könyv magasságának megfelelően levágtam. A doboz körvonalát a papír közepére átrajzoltam és elkezdtem szikével körbevagdosni. (Több oldalt egyszerre). Így fokozatosan haladtam lejjebb, míg el nem értem a könyv hátsó borítóját. A műanyag tálba beültettem a növényeket és utána a helyére tettem.

Az interneten találtam hasonló ötleteket, hogy a régi könyvek megússzák a kidobást. (-:

Cipőtisztító ládika

Ez a ládika azért praktikus, mert kényelmesen rátehető a tisztítani kívánt lábbeli és két oldalról pedig bele rakható a pucoló krém, kefe vagy paszta.

2010. szeptember 25., szombat

Madáretető


Történet: Szerencsésnek mondhatom magam, mert a Bosch, Dremel és Kreatív Hobby közös Exkluzív Női Dekor Nap rendezvényén részt vehettem. Ennek feltétele az volt, hogy a be kellett küldeni pályamunkaként, barkácsolással kapcsolatos fotókat, ami alapján a legjobbakat meghívták erre a nagyon jó kis rendezvényre. A  program keretén belül, kipróbálhattuk a cég új gépeit és a helyszínen saját ötleteket valósíthattunk meg. 
 
Elkészítés: A kapott faanyagból és egyéb asztalra kitett dekor cuccokból bárki bármit készíthetett, dekorálhatott. A szerszámgépeket a cég biztosította. Az asztalnál volt két segítőm is, akik a csiszolásban és az üvegek felragasztásában, festésben segédkeztek nekem. A "méregetést, szabást, vágást" én vittem véghez. A madarak is szép ajándékot kapnak, de nekem is egy kellemes emlék marad ez a nap!

2010. szeptember 19., vasárnap

Ajtófogas

Történet: A kamraajtó belső oldalára felszereltem egy vas fogast, amin a konyharuhák, kesztyűk és a kötény lóg.
Elkészítés: Szalvéta technika segítségével egy fa lapra ráragasztottam egy konyhai hangulatú szalvétát. A kép széleit egy kicsit elsötétítettem, öregítettem. Ezután erre felcsavaroztam a fogast, s azután ez került fel az ajtóra.

fa golyókból nyaklánc

Történet: Egyszer kaptam egy zacskónyi, különböző színű és formájú fa golyót egy ismerősömtől, amiből ékszert készítettem magamnak.
Elkészítés: A felfűzés előtt megnéztem, melyik golyóból, hány darab van, hogy szimmetrikus legyen a lánc. Nyáron hangulatos ruhakiegészítő a fülbevalóval együtt.

2010. szeptember 11., szombat

Kandallófa másképpen

Történet: Egyik télen kitaláltam, hogy a kandalló hangulatát akkor is élvezni tudjuk, ha nem gyújtunk be, hanem csak a fények és a lángok illúziójával játszunk.

Elkészítés: A kertben ki kellett vágnunk egy fát, annak a törzséből készült ez a mécsestartó rönkfa. Egyenlő távolságba marófejű fúró segítségével mélyedést vágtunk, akkorát, amibe a teamécses pont belefér. Az 5 db gyertya a kandalló üvegét szépen megvilágítja és este kellemes hangulatot tud adni - akár nyári estéken is. 
 

Egy egyszerű párna feldíszítése

Történet: Előző évben vettem az IKEA-ban két piros vászon párnát. Aztán ahogy jött a karácsonyi hangulat szele, ezt a két párnát is "felöltöztettem" ünneplőbe.
Elkészítés: A filcből kivágott motívumokat gombostűvel rögzítettem a párnára és utána géppel rá, ill. körbe varrtam a párna elejére. Néhol piros gombot is varrtam rá díszítésként.
A fehér ágytakarón így jobban mutat.